Frågor & Svar

Funderingar gällande jägarexamen och kringfrågor? här har vi några typiska frågor. Hittar ni inte svarat?  ; kontakta oss.

Fråga: Jag har dyslexi/läs- och skrivsvårigheter. Kan jag ändå ta jägarexamen?
Svar: Ja.Genom åren har vi tagit fram en unik kurslitteratur som är extremt verkningsfull och anpassad för dyslektiker vilket vi är helt ensamma om. Du har även möjlighet att få den teoretiska delen av examen muntligt uppläst. Vi har framgångsrikt utbildat deltagare med läs- och skrivsvårigheter under en lång tid med beprövade metoder.

Fråga: Jag har aldrig tidigare hållt i ett vapen. Kan jag ändå gå en utbildning?
Svar: Ja, alla kan gå  våra utbildningar. Vi går metodiskt och pedagogisk igenom alla kursdelar (teori och praktiska delar) och så mycket mer utöver vad som krävs inför jägarexamen. Vi tränar många timmar på en avancerad simulator och går igenom väldigt omfattande säker vapenhantering och alla vapnets funktioner.

Fråga: Måste jag ha eget vapen?
Svar: Nej, Du får använda våra påkostade vapen som vi har noggrant kontrollerat innan de tas i bruk varje gång för att säkerhetställa optimal funktionalitet.

Fråga: Hur anmäler jag mig till en kurs?
Svar: Du går in på fliken boka så väljer du ett passande datum, för bokning trycker du HÄR

Fråga: Finns det nåt kurstillfälle som passar mig
Svar: Med högsta sannolikhet har vi nån kurs som passar dig se kurs kalender HÄR vi håller kontinuerligt i nya kurser varje år. Skulle nån kurs dag krocka med ditt schema? kontakta oss så hittar vi en lösning tillsammans.

Fråga: Vi är ett gäng som vill ta jägarexamen tillsammans, kan ni sätta ihop en kurs bara för oss?
Svar: Ja, minimun är 6 pers där vi enbart utbildar er. Vi anpassar datum & tid samt att ni får kursen billigare, Ni har ett liknande erbjudande kolla HÄR
Skulle det ändå inte vara det ni hade tänkt er så kontakta oss så kan vi säkerligen skräddarsy nåt paket.

Fråga: Min Svenska är inte perfekt kan jag ändå gå kursen ?
Svar: Ja. Vår kurslitteratur är såpass lättläst så vem som helst kan förstå den. För att den bygger mycket på bilder samtidigt som vi har lärarledda teorilektioner där vi har möjligt och förklara dessa olika delar som kanske komplicerar förståelsen för dig. Vår kurs bygger 80% på praktiska övningar eftersom det är den delen som är säkrast att kunna när du väl köper ditt första vapen eller kommer ut på jakt.

Fråga: Om jag inte klarar teoriprovet, vad händer då?
Svar: Det är högst ovanligt att man inte klarar av teoriprovet första gången. Men om det mot förmodan skulle hända så har du möjlighet att göra det kommande helg med samma kursgrupp på uppskjutnings dagen och sedan gå vidare med de praktiska proven. Det enda du betalar är provavgiften.

Fråga: Om jag inte klarar ett eller flera skytteprov, vad händer då?
Svar: Det är relativt ovanligt att man inte klarar proven innan kursen är slut. Men om det mot förmodan skulle hända så får du göra om det vid ett annat tillfälle, antingen vid ett uppsamlingstillfälle eller tillsammans med en annan kursomgång. Det enda du betalar är provavgifter och ammunition.

Fråga: Hur får man egen vapenlicens?
Svar: Den som har godkänd jägarexamen och har fyllt 18år kan ansöka hos polisen om licens för jaktvapen. Efter kursavslut så har du möjlighet att få hänvisad hjälp med fylla i licensansökan.

Fråga: Finns det någon åldergräns för att ta jägarexamen
Svar: Nej, det för att få avlägga jägarexamens proven finns ingen åldersgräns.
Provtagaren måste dock ha de fysiska förutsättningarna att kunna hantera ett vapen på ett säkert sätt för att få genomföra de praktiska delproven. Provledaren gör bedömningen.

Fråga: Vad gör jag om jag tappat bort mitt Jägarbevis och/ eller intygsoriginal?
Svar: Det händer att innehavare av jägarexamen tappar bort sina jägarexamenshandlingar – Jägarbeviset och/eller intygsoriginal som provtagaren fick utskrivet av provledaren då proven genomfördes.
Kontakta Naturvårdsverkets Jägarregister på tel. 010-698 17 00 och begär ett registerutdrag från jägarexamensregistret. Du får ett registerutdrag skickat till din folkbokföringsadress eller gå in HÄR.
Kontakta en provledare för jägarexamen och bestäm träff med denne (se länkar med kontaktuppgifter i avsnitt ovan). Medför registerutdraget, legitimation, fotografi samt kontanter (viss avgift 50-100 kr förekommer vid utfärdande av nytt Jägarbevis).

SKOG TILL BORD

ROYAL HUNTING SWEDEN

Close