Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Hur allt började....

Royal Hunting Sweden är ett anrikt
familjeföretag, känt som RHS.
Från en individs dröm i början av 1998 med brinnande passion för jakt och vilt till ett stadigt växande företag med en glöd för en hållbar och långsiktig relation mellan människan och natur.

Sen tidig ålder har jag varit en hjälpande hand på skjutbanor och jakter. När jag blev gammal nog tog jag jägarexamen som pågick ett halvår. Under kursen gång märkte jag flertal brister iden praktiska läran. Tack vare min tidigare erfarenhet så gick det betydligt bättre för mig än för mina kurs kamrater. Detta var nåt jag grubblade över en längre period. Efter studenten började jag jobba som hantverkare, men min skytte passion bara växte, vilket till slut ledde för en mycket seriösare riktning.

I sin uppväxt lärde man känna många individer med enastående färdigheter och efter många “gör om och gör rätt” stunder och tiotusentals affyrade skott, gav mina framsteg mig ett väldigt starkt självförtroende att hålla i egna skytte utbildningarna med stor fokus på säkerheten, skjutteknik och individuell anpassning. Mitt ständiga mål är alltid förbättra den teoretiska och praktiska läran med en effektiv tillvägagångssätt och viktigast av allt med en väldig god kommunikation.

Med samma passion och entusiasm utbildar idag RHS instruktörer hundratal skyttar och jägare per år med ständiga framsteg och ökade intressenter. Kärnan i vår verksamhet är vår kamratanda och en djupare förståelse inom vårt yrkesområde i kombination med expertis från tidigare generationer och med den kombinerade erfarenheten kunnat skapa vår egna kurslitteratur i form av en app - RHS Education.

I samband med jägarskolan bildades RHS-hunters community dels för uppföljningen av tidigare kursdeltagare men också förespråka allt från jakt, knowhow till traditioner och gamla jakt seder och bistå med hjälp och låta folket nätverka i de centrum vi har skapat med drygt över 1800 aktiva medlemmar runt om i Europa.


Skytteutbildningar till Produktutveckling

Förutom jakt och fiske i tonåren, var jag helt fascinerad utav att skapa och bygga saker med tidig målsättning att kunna kombinera de olika områden till ett heltids yrke. Med självupplevd förmåga utvecklade jag mina färdigheter inom produktutveckling som för mestadels var förbättringar av olika produkter fast i en begränsad skala men min kreativitet växte nåt enormt och slumpen gav mig inkörsport för vad det är idag.

Som åren gick, stötte jag på en tidigare jägarexamen elev till mig på en gemensam jakt. Under fikan flödade snacket, jag berättade några utav mina ambitioner och det visade sig att han hade släktingar från Italien. En begåvad familj som hade sysslat med läder i generationer med stor känsla av kvalité och en ofantlig kunskap för garvning och bearbetning av stora hudar.

Jag såg min chans och var redo att ta det stora steget. Kontakt etablerades och efter långa konversationer med familjens mäster skräddare, åkte jag ner med mina skisser och började förverkliga mina idéer med deras hantverk och förstklassiga råvaror. Läderprodukterna var en start med följd av huvudbonader och vapendelar och så mycket annat, Projekteringen tar aldrig slut lika så för tankarna kring nya produkter.

Målsättningen är enkel men extremt utmanande, att kunna etablera goda samarbeten med företag bland annat i Sverige och andra länder för att förverkliga mina visioner med bästa möjliga förutsättningar samtidigt bibehålla en sund affärsrelation.Min expertis är att skapa och designa bekvämliga redskap genom att kombinera teknik och funktionalitet med innovation i klassiska snitt och tidlös design. Där produkterna står sig i tiden, både i form och kvalitetsmässigt.

Jag vill påstå att min drivkraft kommer ifrån en gränslös vilja och vara extra lyhörd när erfarenhet som talar kan berika mig.

Ambitionen är att producera produkter genom grundläggande analyser, konceptutveckling och tester som mynnar ut verk av hög standard. Samtliga produkter genomgår en lång produkt utvecklingsprocess, från idé till produktion, och som slutligen anpassas till konsumentens behov. Vi är ständigt utvecklings fas för att bemöta de krav som ställs utav oss själva och marknaden, vad vi än gör måste det bli bättre än det som redan är bra.