Lädret vi använder oss av i våra produkter kommer från Italien. Där hela kohudar har behandlats och så att varje kohud blivit beständig mot förruttnelse, och samtidigt bevarat sin naturliga styrka och spänst. Denna behandling kallas för garvning. Viktiga egenskaper hos garvat läder är slittålighet, formbarhet och förmåga att släppa igenom vattenånga.

Varför läder och inte skinn? Skinn kommer från mindre djur, är tunnare och håller inte samma kvalité som det tjockare lädret som kommer från större djur. Lädret har garvats - rengjorts, avhårats och behandlats med vegetabiliska garvämnen av olika slag, en yrkeshemlighet som har moderniserats över tid och fått gå i arv i generationer för att skapa konst i olika former.

Lädret genomgår en miljövänlig färgbehandlingsprocess som på gammalt vis kallas för anilin vilket betyder när färg går in i huden, som endast görs på läder som håller hög kvalitet. Huden inspekteras noga och får inte ha några konstiga mönsterändringar. Det är inte alla hudar som klarar inspektionen för att kunna framställa detta högklassiga lädret.

Det anilinfärgade lädret får behålla sin naturliga yta, vilket innebär att lädret kan andas och åldras med tiden. Fördelarna är att anilinläder har en lyxig och varm läderkänsla. Lädret är väldigt enkelt att underhålla exempel på det är att torka av den eventuellt lätt smutsiga ytan med torr trasa och använda en impregneringsspray för läderskor. Görs detta emellanåt, lite då och då, så håller lädret i generationer och får sin förtjusande unik patina.